Oavsett om man ska montera en TV på väggen eller bygga en utbildning på nätet så går allt lite smidigare med de rätta verktygen.
Oavsett om man ska montera en TV på väggen eller bygga en utbildning på nätet så går allt lite smidigare med de rätta verktygen. Här har vi samlat några av våra bästa tips för dig som ska komma igång med dina första utbildningar.
Ett snabbt sätt att komma igång och skapa kursmaterial är att spela in din skärm och webbkamera. Det finns en hel uppsjö av olika verktyg på marknaden men våra favoriter är Camtasia Studio för PC eller ScreenFlow för dig som använder Mac.
Vill du komma igång med ett lite enklare verktyg (som dessutom är lite billigare) så rekommenderar vi Screencast-O-Matic för både PC och Mac. För dig som tycker att gratis är godast rekommenderar vi Camstudio på PC. Använder du Linux så är Kazam och OBS trevliga alternativ. OBS finns för övrigt till PC och Mac också, men det är ett program som kräver att du har bra koll på tekniken.
Under flera år har vi gjort vårt bästa för att eliminera e-post och “filer” i vårt dagliga arbete.
Kommunicera smidigare
Slack är en tjänst som tar dig en bra bit på vägen. Istället för att skicka e-post så chattar du istället i olika rum, eller kanaler som det heter i Slack. Du kan alltså skapa en kanal per kund eller kurs, där samlar du sen hela diskussionen kring ämnet på ett och samma ställe. Ditt team får tillgång till samma information, mindre stuprör helt enkelt. För enskilda diskussioner så finns även möjlighet att tala direkt mellan varandra.
Om du kör Office 365 idag så ta gärna en titt på Microsoft Teams, en tjänst som erbjuder mer eller mindre motsvarande funktionalitet.
Skapa smidigare
Får du ibland vada genom digitala pappershögar? Du är långt ifrån ensam. Den vanligaste boven i dramat är onekligen Word- och Excel-filer där man ibland stöter på kreativt namngivna filer i stil med “Intro_rev8_final_final2_rev2.docx”. Med hjälp av Google Drive så slipper du huvudvärken. Istället för att arbeta med olika filer på datorn så arbetar du direkt i webbläsaren. Om du känner dig hemma i Word och andra Microsoft-program så finns det numera möjlighet att använda dessa tjänster på samma sätt via Office 365
Den största fördelen är att du alltid arbetar med samma fil, alla ändringar sparas automatiskt. Om ni är flera som arbetar med samma dokument så kan ni göra det samtidigt, du ser alla ändringar i dokumentet live. För att samarbeta med fler skickar du bara vidare länken till filen, oavsett om det är ett textdokument, ett kalkylark eller en presentation.
Om ni är flera som arbetar med samma dokument så kan ni göra det samtidigt, du ser alla ändringar i dokumentet live. För att samarbeta med fler skickar du bara vidare länken till filen, oavsett om det är ett textdokument, ett kalkylark eller en presentation.
Bästa webbkameran
Logitech har dominerat marknaden under flera år och 2020 är inget undantag. Bästa valet just nu är Logitech C920S, en uppdaterad version av klassiska C920 som i sin tur varit en trygg etta i flera år. Uppföljaren levererar samma fina färger och skärpa i 1080p som sin föregångare men hanterar olika ljusnivåer på ett bättre sätt.
Vill du ta nästa steg? Ta då en närmare titt på Canon PowerShot G7 X Mark II - videobloggarnas absoluta favoritkamera. En bra funktion är att kamerans touchskärm går att vända 180 grader, du kan alltså se dig själv framför kamera live.
Bästa mikrofonen
Det är lätt att tänka att bildkvalitet ska vara det allra viktigaste, men studie efter studie visar att vi är mycket känsligare för dåligt ljud än tveksam bild. Därför kan det vara värt att investera lite extra i en riktigt bra mikrofon.
Audio Technica AT2020 är en riktigt bra mikrofon som levererar fantastisk kvalitet rakt igenom, sett till både ljud och konstruktion. Det kan också vara värt att investera i ett ordentligt stativ och en mikrofonhållare för att minska risken för vibrationer.
Røde NT USB är också ett riktigt bra alternativ med den rätta balansen av ljud- och byggkvalitet. Sen tycker vi att den är lite stiligare än ovanstående alternativ också, men det är ju subjektivt :)
Välj en lärplattform
Det finns ett antal olika lärplattformar på marknaden idag, dom flesta är baserade i USA. Add Wisdom är en svensk lärplattform som gör det enkelt att komma igång med dina kurser, oavsett om du riktar dig till medarbetare inom det egna företaget eller privatpersoner. Du väljer själv om du vill låta dina kursdeltagare köpa kurser och betala med kort eller faktura, eller om du vill bjuda in kursdeltagarna direkt till varje kurs.
Add Wisdom erbjuder snabb support på svenska, ett kraftfullt kursverktyg och ett intuitivt interface. En lärplattform som är skön att komma igång med, och trygg att växa med.
Läs mer på hemsidan: Add Wisdom
Testa gratis i 30 dagar. Inget kreditkort krävs för att skapa ett testkonto.
Det är gratis dom 30 första dagarna. Inga hard feelings om du inte vill fortsätta sen, vi lovar. Skapa ett testkonto eller boka en digital presentation, oavsett är du snabbt igång. Inget kreditkort krävs.
Kostnadsfri presentation
Ett helt föruttsättningslöst möte där vi tillsammans går igenom plattformen och dess funktioner.
Kostnadsfri presentation
Ett helt föruttsättningslöst möte där vi tillsammans går igenom plattformen och dess funktioner.